Historie

Hoewel Slagerij Sieverink pas sinds 1980 een begrip is, gaat de geschiedenis van de slagerij in ons pand al meer dan 180 jaar terug! Ons pand kenmerkt de slagerij, met zijn mooie oude details en herkenbare kleuren en stamt uit 1639. Leuk detail: de cijfers op het pand zijn nog origineel! Het huis is oorspronkelijk een stadsboerderij, dus dat er later een slager in kwam, was geen gekke zet. De volledige geschiedenis weten we niet, maar we gaan ervan uit dat er vanuit de boerderij geslacht werd, waarna later in de tijd een eigen winkeltje is begonnen.

Het verhaal begint bij Jacob Levie Roos, die in 1836 het pand kocht en er een ‘koosjere’ slagerij begon. Er werd uitsluitend kalfsvlees, rundvlees en lamsvlees geslacht en verkocht, geheel volgens Joodse traditie. Roos stopte later met werken, en zijn zoon en later kleinzoon volgden pa en opa op en gingen ook het slagersvak in. Na bijna een eeuw onder deze naam te werken, was slagerij Roos een echt begrip in Lochem.

Na lange tijd leeggestaan te hebben na de oorlog, vestigde slager Even zich voor korte tijd in het pand. Hij verkocht de slagerij na enkele jaren, in 1950, aan Herman Rijswijk. Misschien ken je het nog wel van horen zeggen, slagerij Rijswijk was namelijk tot in de wijde omtrek bekend. En weet je? Sommige oudere vaste klanten gebruiken dit begrip nog steeds. Dat vinden we alleen maar leuk, het zegt wat over ons vak en de loyaliteit van onze klant!

Bennie en Joke Sieverink hebben in 1980 de slagerij overgenomen van Rijswijk. Na bijna 40 jaar lang met passie de slagerij te hebben gegund, namen wij (Erik en Sari) de slagerij begin 2020 over. En zoals je ziet, doen wij dat gewoon onder de vertrouwde naam ‘Sieverink’. Als cadeau kregen wij van Bennie en Joke een smeedijzeren uithangbord gemaakt door Smederij Oldenhave in Vorden. Die past perfect bij de monumentale gevel van de slagerij! Wil je meer lezen over de overname? 

Lees dan dit artikel in de berkelbode!


Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08.30 - 18.00 uur
Woensdag
: 08.30 - 18.00 uur
Donderdag: 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag: 08.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 16.00 uur
Zondag: Gesloten

Contact

Slagerij Sieverink
Markt 9
7241 AA Lochem
Telefoon: 0573-251865
E-mail: info@slagerijsieverink.nl

Volg ons op Facebook en Instagram