Ons bedrijf

Sinds 1980 gevestigd aan de Markt in Lochem

Binnen het team zijn de slagers verantwoordelijk voor de worstmakerij (de productie van onder andere de verse worst, de rookworst, de kookworst en de grillworst), het uitsnijden en bewerken van vlees, en de productie van ambachtelijke vleeswaren (zoals naegelholt, gebraden gehakt, beenham en rollades).

Erik Nijenhuis is eigenaar van Slagerij Sieverink. Vanaf zijn twaalfde loopt hij al mee in een slagerij. Hij begon als afwashulp bij Slagerij Kastelein in Diepenheim om alle facetten van het vak te leren en heeft de volledige Slagers Vak School doorlopen.

De verkoopmedewerkers zijn naast het verkopen van de producten altijd bezig met het aanvullen en produceren van panklaar producten en snacks. Zij informeren u over de herkomst en de samenstelling van de producten. Ook voor advies over bereiding en informatie over allergenen kunt u bij hen terecht.  

Historie

Al honderdvijftig jaar lang is in het gezichtsbepalende pand aan de Markt een slagerij gevestigd. Het huis stamt uit 1639, zoals de prominente gietijzeren letters op de gevel aangeven. Het huis is oorspronkelijk een stadsboerderij geweest. Later is men waarschijnlijk begonnen met huisslachtingen op kleine schaal en kwam er een winkeltje bij.

Jacob Levie Roos begon rond 1850 aan de Markt een 'koosjere' slagerij, waar alleen kalfs-, rund- en lamsvlees werd verkocht en waar geslacht werd volgens Joodse traditie. Zijn zoon en kleinzoon volgden hem op, en zo was slagerij Roos bijna een eeuw lang een begrip in Lochem. Van de Lochemse tak van de familie Roos overleefde echter niemand de oorlog.

Het pand stond enige jaren leeg, tot slager Even zich vestigde op de Markt in Lochem. Hij hield het slechts een paar jaar vol en verkocht de slagerij in 1950 aan Herman Rijswijk. Slagerij Rijswijk was tot in de wijde omtrek bekend; deze naam wordt dan ook nog steeds wel eens gebruikt door de oudere klanten.

Klik hier voor ons assortiment.


Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08.30 - 18.00 uur
Woensdag
: 08.30 - 18.00 uur
Donderdag: 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag: 08.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 16.00 uur
Zondag: Gesloten

Contact

Slagerij Sieverink
Markt 9
7241 AA Lochem
Telefoon: 0573-251865
E-mail: info@slagerijsieverink.nl